Nordic Blu zalm

Duurzame zalm kopen uit Noorwegen


Benieuwd waar je het beste zalm kunt kopen? In de supermarkt of bij de visboer weet je vaak niet waar de zalm vandaan komt of hoe en waar deze gekweekt is. Laat staan dat je informatie kunt vinden over chemicaliën, hormonen en andere schadelijke toevoegingen. Ook de omstandigheden waarin de vis heeft geleefd of welke impact de kweek en vangst op natuur en milieu heeft blijft vaak onbekend. Ben je ook op zoek naar transparantie zalm van de beste kwaliteit? Dan kun je zalm kopen van Nordic Blu. Een kleine familiekweker uit de Skjerstad Fjord, gelegen in het verre noorden van Noorwegen. Met liefde voor natuur en dier wordt hier de duurzaamste Atlantische zalm gekweekt in natuurlijke wateren. Het resultaat is zalm van de beste kwaliteit.  


De voordelen van zalm eten

Het is wetenschappelijk bewezen dat wekelijks zalm eten razend gezond is voor je gezondheid. De vette vis zit boordevol omega 3 vetzuren, vitamine D en selenium en vormt daarom een uitstekende aanvulling op een gezonde levensstijl. Deze voedingsstoffen verkleinen de kans op hart- en vaatziekten en verlaagt kwaadaardig cholesterol. Ook zorgt regelmatig zalm eten ervoor dat je minder kans hebt op depressies en ontstekingen van de gewrichten. Wist je bovendien dat zalm goed is voor je haar? Het stimuleert groei en glans en helpt tegen haaruitval. Regelmatig een stukje zalm kopen en eten helpt dus niet alleen om je van binnen goed te voelen, maar ook om er van buiten goed uit te zien. 


Manieren om zalm te eten

Zalm is een veelzijdige vis. Je kunt het op een toastje of stuk stokbrood eten als lunch of tussendoortje. Ook smaakt de vis goed in diverse maaltijden. Je kunt het namelijk bakken, grillen, stomen en zelfs rauw eten. Zalm is ook heerlijk door een pittig wokgerecht of in een romige pasta met tomaat en rucola. Heb je geen tijd om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten? Ook dan biedt zalm de ideale uitweg. Je kunt simpelweg ingevroren zalm kopen, het laten ontdooien in de koelkast en vervolgens 10 tot 12 minuten in de oven schuiven. Marineer de zalm met olijfolie, knoflook en wat peper en zout voor wat extra smaak. Voor de nodige vitaminen rooster je in dezelfde ovenschaal wat groente, zoals asperge, courgette en tomaat mee. Zo zet je binnen een half uur een lekkere en gezonde maaltijd op tafel waar je weinig voor hoeft te doen. 


Vrij van chemicaliën en toevoegingen

Natuurlijk is er ook kritiek op het eten van zalm. De zalm zwemt tegenwoordig namelijk veelal rond in vervuilde wateren, waardoor de zalm ongezonde stoffen binnenkrijgt voordat deze op je bord belandt. Kweekzalm groeit weliswaar in schoner water op, maar krijgt vaak weer antibiotica en groeihormonen toegediend. Beiden varianten van zalm zorgen er uiteindelijk voor dat wij die schadelijke stoffen ook binnenkrijgen zodra we de zalm opeten. Kun je dan ook zalm kopen die wél goed is voor je gezondheid en geen schadelijke stoffen bevat? Gelukkig wel. Ga het liefst voor biologische zalm die duurzaam gekweekt is met liefde voor dier en natuur. Deze variant is weliswaar zeldzaam, maar wel degelijk beschikbaar voor de gewone consument. 


Duurzame zalm kopen van de beste kwaliteit

Benieuwd waar je lekkere zalm kunt kopen die ook nog eens duurzaam is? Dan is de zalm van Nordic Blu precies wat je zoekt. Deze kakelverse zalm wordt al sinds begin jaren tachtig gekweekt in het uiterste noorden van Noorwegen, pal onder het Noorderlicht. Hier biedt de natuur de ultieme omstandigheden om de lekkerste zalm te kweken. De combinatie van de continue stoom van ijskoud zoet water en ’s werelds sterkste getijdenstroming, zorgt voor een unieke aquacultuur die je nergens anders ter wereld vindt. Door de natuurlijke stromingen wordt iedere 150 dagen de hele fjord met vers water gevuld. Het water is dus altijd in beweging, waardoor de zalm getraind wordt in schoon water vol zuurstof. Zo groeit de zalm ongestoord op in zijn natuurlijke habitat. Kortom, hier kun je 100% natuurlijk gekweekte zalm kopen van de beste kwaliteit. 


Natuurlijk zalm met hogere omega3 waarden

Iedereen koopt natuurlijk het liefste zalm die vrij is van schadelijke toevoegingen. Nergens ter wereld vind je zulke natuurlijke en gezonde zalm als in de Skjerstad Fjord. Het op maat gemaakte voer voor de zalm zorgt er tevens voor dat het hogere omega3 waarden biedt. En dat is weer hartstikke gezond voor ons. Nordic Blu houdt streng toezicht op de hele waardeketen van het voer, zodat de zalm 100% vrij is van chemicaliën, verontreinigde stoffen, hormonen en pesticiden. Door de enorme fjord waar de zalm opgroeit, is het huis van de zalm ruim genoeg om volop oefening te bieden. Het resultaat? Gezonde zalm die goed aanvoelt en helemaal natuurlijk is. Bij Nordic Blu kun je zalm kopen met eersteklas smaak, stevig vlees en een perfect wit gemarmerde rode kleur. 


Beste duurzame Atlantische zalm ter wereld 

De zalm van Nordic Blu is niet alleen kakelvers en lekker, maar wordt ook duurzaam gekweekt met respect voor dier en natuur. Het is de enige Atlantische zalm ter wereld met een net dat is gerangschikt als ‘Groen – Beste keuze’. Bovendien is Nordic Blu met een score van 7,17 de hoogste eco-rated gekweekte Atlantische zalm ter wereld. Wat dat betekent? Dat deze zalm niet alleen waanzinnig goed smaakt, maar ook duurzaam gekweekt wordt. Sterker nog, als je zalm koopt van Nordic Blu haal je de beste duurzaam gekweekte Atlantische zalm ter wereld in huis.


Hier kun je duurzame zalm kopen 

Benieuwd waar je deze Nordic Blu zalm kunt kopen? Momenteel is Nordic Blu zalm nog niet zomaar in Nederland verkrijgbaar, maar je kunt het wel online bestellen! Om het transport naar Nederland rendabel te maken, wordt de vis in batches besteld en geleverd. Bestel jouw portie zalm via deze link. Je hebt keuze uit één tot vijf kilo zalm, variërend van € 4,66 tot € 5,50 per filet van 170 gram. De zalm wordt direct ingevroren en in kant-en-klare pakketjes je thuisbezorgd. Eenmaal in huis is de zalm nog drie maanden houdbaar, dus je kunt het gerust bewaren voor een later moment.